Search
Ziemniak w PnŚ

Tydzień Ziemniaka – także w PnŚ

To już! Wszystkich podopiecznych Pełnego Brzuszka zapraszamy do kosztowania naszych propozycji w ramach Tygodnia Ziemniaka od 23.01. Od poniedziałku do piątku będziemy przedstawiać alternatywę dla mięsa. Tych którzy (jeszcze) nie spróbowali jak gotujemy zapraszamy do obejrzenia Pytania na Śniadanie. W tym programie nasza chef Agata Gwiazdowska mówiła właśnie o ziemniaku, jako warzywie przyszłości.

Pytanie na Śniadanie 13.01.2023

Ziemniak zyskuje zainteresowanie między innymi dlatego, że rośnie popularność diet wegańskich. Nie tylko można go w nich stosować dusząc, piekąc, smażąc i gotując, ale bywa też np. składnikiem wegańskich sosów “serowych”. W Tygodniu Ziemniaka warto trochę poeksperymentować przygotowując “mleko” ziemniaczane, “ser” z ziemniaka albo pączki i pancake. Dajcie się zaskoczyć!

Tydzień Ziemniaka to pierwszy z 2023r. Tydzień Tematyczny Pełnego Brzuszka, cyklu edukacji kulinarnej poświęconym produktom żywnościowym i kuchniom międzynarodowym. Tygodnie Tematyczne organizujemy od 2021r. dla wszystkich obsługiwanych przez nas placówek edukacyjnych.