Search

Pełny Brzuszek = pasja gotowania + miłość do dzieci

Pełny Brzuszek powstał z miłości do jedzenia i przekonania, że dobre posiłki to nie tylko podstawa zdrowia, ale i  wielkie źródło radości.

Naszą firmę tworzy wybuchowy duet: pełna pasji mama Ewa i pełna pomysłów córka Agata. W naszej kuchni jest zawsze mnóstwo miłości, pasji i dbałości o jakość.  Same robimy zakupy wybierając najwyższej jakości składniki. Same pilnujemy świeżości dań. Same stale poszukujemy nowych inspiracji i pomysłów, żeby osiągać coraz bardziej wyrafinowany smak.

Jako mama i babcia doskonale rozumiemy jak ważne są dobre, zdrowe posiłki. Dlatego gotujemy tak, jak gotowałybyśmy dla swoich najbliższych. A dodatkowo nad jakością potraw od 3 lat czuwa nasza ukochana córka i wnuczka – Helena.

Pełny Brzuszek to też ekipa ponad 40 osób, które na codzień dbają o jakość i terminowość naszego cateringu: kucharzy, pomocników, kierowców pracujących w naszych 2 lokalizacjach.

Właścicielki marki Pełny brzuszek
agata13812

Agata Gwiazdowska

W wieku 18 lat zostałam najmłodszą uczestniczką programu “Hell’s Kitchen”.  Później pracowałam w warszawskiej restauracji “Belvedere”. Byłam sous chef restauracji “Lif”, executive chef w restauracji “Wino&Friends”, a także szefową kuchni “Kikfit catering”. Pełniłam funkcję szefa kuchni Ambasady i rodziny królewskiej Kataru.

W 2016 zostałam najmłodszą szefową kuchni w Polsce. Jestem uczestniczką wielu pokazów kulinarnych na terenie całego kraju oraz akcji charytatywnych na rzecz potrzebujących dzieci, a także organizatorką charytatywnej pomocy na rzecz uchodźców wojennych z Ukrainy, zaopatrującą około 4500 osób dziennie w ciepłe posiłki.

To jeszcze nie wszystko! Jestem także autorką felietonów kulinarnych na temat zdrowej diety dziecka oraz kampanii zdjęciowych, uczestniczką programów telewizyjnych i radiowych jako ekspert do spraw żywienia małych dzieci.

Chcesz mnie lepiej poznać? Zapraszam po więcej do m. in.  “Podcast gastronomiczny” czy do “Horeca Trends”.

Moją pasją jest zdrowe, racjonalne odżywianie i dietetyka, dlatego ukończyłam kursy dietetyki dla dzieci oraz posiadam Certyfikat Intendenta nr 3178/2021, a także ukończyłam kurs żywienia dzieci “Szkoły na Widelcu”.

Ewa Gawrońska

Jestem mamą pedagogiem i psychologiem dziecięcym. Wcześniej pracowałam jako wieloletni manager dużej warszawskiej restauracji, zajmowałam się organizacją kuchni, sali, pracowników i restauracyjnych przyjęć.

Zajmowałam się również cateringiem eventowym dla dużych firm i osób prywatnych.

Uwielbiam zabierać innych w podróże kulinarne, tak żeby mogli rozsmakować się w przygotowanych przeze mnie potrawach, a także nacieszyć nimi wzrok.

To dla mnie ważne! Bacznie czuwam nad każdym detalem i organizacją pracy w kuchni. Propaguję działania proekologiczne i ideę zero waste.

agata13868
agata13766

Helena

Nasza najważniejsza klientka, testerka i jurorka smaku. Helena odziedziczyła po nas miłość do jedzenia. Mimo młodego wieku ma zdecydowany gust kulinarny. W kuchni ceni eksperymenty i nowe smaki. Nie znosi zupy dyniowej.

Helena inspiruje nas do stałego poszukiwania nowych przepisów (również na najtrudniejsze dla dzieci warzywa). To ona przypomina nam również że – oprócz smaku – dla dzieci liczy się też faktura, kolor i zapachy. Jest autorką naszego przewrotnego motto „Baw się jedzeniem”.

Wszystko, co gotujemy w Pełnym Brzuszku gotujemy z myślą o niej.